Βιογραφικό Μαιευτήρα Χειρούργου Γυναικολόγου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, MD, MSc, PhD, IFEPAG.

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο Παναγιώτης Χριστόπουλος είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Μετά την απόφαση του να ασχοληθεί με την υγεία της γυναίκας, έλαβε την ειδικότητα του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου στη Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επέκτεινε τις γνώσεις του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα κι έλαβε Master (MSc) από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Το 2009 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Εξωτερικό, στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και στο UCL (University College of London) Hospitals, όπου και ασχολήθηκε με την πλαστική και επανορθωτική χειρουργική και αποκατάσταση των προβλημάτων των γεννητικών οργάνων.

Έλαβε μετά από εξετάσεις Πιστοποίηση Εξειδίκευσης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας (FIGIJ), στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο (IFEPAG, Part I and II ).

Διετέλεσε Διευθυντής στην Ευρωπαϊκή Εταιρία Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας (European Association of Paediatric and Adolescent Gynaegocology – EURAPAG) από το 2008 εως 2016.

Έχει λάβει 4 βραβεία και διακρίσεις.

Έχει λάβει υποτροφία ως καλύτερος νέος Επιστήμονας.

Έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε περιοδικά Διεθνούς κύρους (PubMed) και είναι σύμβουλος έκδοσης σε αρκετά Διεθνή Περιοδικά.

 

Από το 2020, ο Δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος εκλέχτηκε στη θέση του Επ. Καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Με την  ανάληψη νέων καθηκόντων σε υπεύθυνες θέσεις στη Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, έχει την ευκαιρία να παρέχει νέες υπηρεσίες και φροντίδα και στις γυναίκες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο, εκτός από αυτές που ήδη εδώ και χρόνια φροντίζει σε ιδιωτική βάση. Με την τοποθέτηση του στο Τμήμα Επανορθωτικής Χειρουργικής Συγγενών Ανωμαλιών, αποκτώνται νέες εμπειρίες αλλά και η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν γυναίκες που επιθυμούν να βρουν με ασφάλεια μια λύση στο πρόβλημα τους.

Pin It