ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

Υπάρχει πόνος?

Υπάρχει πόνος?

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν υπάρχει πόνος καθώς θα γίνει τοπική αναισθησία ή όποιος άλλος τρόπος αναισθησίας (γενική, επισκληρίδιος) διαλέξετε εσείς. Ίσως τις πρώτες ημέρες υπάρχει μια μικρή ενόχληση, αλλά με τη χορήγηση φαρμάκων μπορούμε να την αποτρέψουμε. Συνήθως, η γυναίκα δεν έχει κανένα σοβαρό ενόχλημα, λαμβάνοντας ήπια παυσίπονα. Σίγουρα η επέμβαση προκαλεί πολύ λιγότερο πόνο από πολλές άλλες επεμβάσεις. Έτσι, ο πόνος δεν αποτελεί εμπόδιο στην απόφαση σας.

Ποιο είναι το κόστος της επέμβασης?

Ποιο είναι το κόστος της επέμβασης?

Το κόστος της επέμβασης είναι λογικό και όχι υπερβολικό. Εξαρτάται από το είδος της αναισθησίας που θα επιλέξει η γυναίκα, από την παραμονή της σε κάποια κλινική ή όχι, και από κάποιους άλλους επιμέρους παράγοντες. Πάντως, όχι μόνο δεν είναι απαγορευτικό, αλλά συνήθως είναι μικρότερο από όσο οι γυναίκες νομίζουν, συγκριτικά με άλλες γυναικολογικές ή/και αισθητικές επεμβάσεις. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε πολλές από τις επεμβάσεις αυτές μέσα στο Κέντρο μας, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούμε σε κάποιο μαιευτήριο ή νοσοκομείο και έτσι το κόστος μειώνεται θεαματικά.

Θα είναι εμπιστευτικό? Θα υπάρχει εχεμύθεια?

Θα είναι εμπιστευτικό? Θα υπάρχει εχεμύθεια?

Φυσικά και δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε το σκοπό της επίσκεψης σας. Δεν ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ιατρική πράξη. Είναι απαράβατος όρος ότι κρατάμε το ιατρικό απόρρητο. Έτσι, είναι ευνόητο ότι διατηρούμε απόλυτη εχεμύθεια και μυστικότητα. Η γυναίκα έχει το δικαίωμα να κρατήσει αυτή την επέμβαση για λογαριασμό της και ο γιατρός έχει την υποχρέωση να το σεβαστεί και να το διασφαλίσει όσο καλυτέρα μπορεί. Το όνομα σας αναφέρεται μόνο στις εμπιστευτικές πληροφορίες και μόνο στα έγγραφα που είναι απολύτως απαραίτητα.

Πρέπει να εξεταστώ πριν την επέμβαση?

Πρέπει να εξεταστώ πριν την επέμβαση?


Το σωστό είναι να γίνει μια απλή εξέταση, ώστε να δούμε πιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η γυναίκα μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις και τις ανησυχίες της και θα πει πως ακριβώς ονειρεύεται το αποτέλεσμα. Παράλληλα, η ιατρική ομάδα μπορεί να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος και να αποφασίσει αν το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό, και ποια είναι η πιο κατάλληλη τεχνική για να το πετύχουμε. Θα δώσει στη γυναίκα να καταλάβει ποιο περίπου μπορεί να είναι το αποτέλεσμα και τι είναι εφικτό να γίνει.

Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το ιστορικό της γυναίκας, να εξηγήσουμε αναλυτικά την επέμβαση και να λύσουμε όποιες πιθανές απορίες υπάρχουν. Σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρει η γυναίκα μαζί με το γιατρό είναι: το είδος της αναισθησίας που θα χρησιμοποιηθεί, που θα γίνει η επέμβαση, είναι ρεαλιστικό αυτό που ζητώ από το γιατρό? Ποια τεχνική θα ακολουθήσουμε? Πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα? Πόσο θα κοστίσει?

Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν την επέμβαση?

Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν την επέμβαση?


Είναι μικρή και αναίμακτη επέμβαση. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο προεγχειρητικό έλεγχο όπως στις μεγάλες επεμβάσεις. Για να προστατέψουμε τη γυναίκα και τα ράμματα από μόλυνση, καλό είναι να αποκλείσουμε την πιθανότητα να υπάρχουν στην περιοχή μικρόβια, πχ έντονη κολπίτιδα.

Χρειάζεται παραμονή σε νοσοκομείο?

Χρειάζεται παραμονή σε νοσοκομείο?


Συνήθως όχι. Οι περισσότερες επεμβάσεις μπορούν να γίνουν και στο ιατρείο χωρίς να χρειάζεται καμία νοσηλεία και παραμονή σε νοσοκομείο. Η γυναίκα μπορεί να φύγει λίγη ώρα μετά την επέμβαση και να επιστρέψει σπίτι της. Πρέπει όμως για τη δική της ασφάλεια να συνοδεύεται από κάποιο άτομο εμπιστοσύνης. Κάποιες φορές, οι γυναίκες επιθυμούν να κάνουν την επέμβαση στο μαιευτήριο, να περάσουν την ημέρα τους εκεί και να γυρίσουν σπίτι τους την επόμενη. Αυτό όμως αυξάνει το κόστος της επέμβασης, χωρίς να είναι απαραίτητο.

Μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να γίνει η επέμβαση? Ο χρόνος που χρειάζεται εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του γιατρού, αλλά και τη δική σας. Υπάρχουν περιπτώσεις που η επέμβαση έχει γίνει και αυθημερόν ή κάποιες φορές μπορεί να χρειαστούν λίγες ημέρες. Συνήθως η επέμβαση προγραμματίζεται για τα επόμενα 24ωρα.

Σε ποιο γιατρό να απευθυνθώ?

Σε ποιο γιατρό να απευθυνθώ?

Δυστυχώς δεν ξέρουν και δεν μπορούν όλοι οι ιατροί να κάνουν τις συγκεκριμένη επέμβαση. Η ιατρική ομάδα πρέπει να έχει την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία. Στο Κέντρο μας η ταυτόχρονη συνύπαρξη και άμεση συνεργασία Εξειδικευμένου Γυναικολόγου μαζί με Πλαστικό Χειρουργό, εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα με ασφάλεια και αξιοπιστία. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που εφαρμόζονται, ανάλογα με την περίπτωση. Έτσι, χρειάζεται εξοικείωση, εμπειρία και κατάλληλη εκπαίδευση, για να έχουμε ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Ενδιαφέρομαι για την επέμβαση. Τι πρέπει να κάνω?

Ενδιαφέρομαι για την επέμβαση. Τι πρέπει να κάνω?

Ελάτε να συζητήσουμε από κοντά και να λύσουμε όλες σας τις απορίες. Με μια γρήγορη εξέταση θα δούμε το πρόβλημα σας με προσοχή. Έτσι, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε σε πιο συγκεκριμένη βάση και με περισσότερες λεπτομέρειες. Σας περιμένουμε να γνωριστούμε από κοντά. Κλείσε ραντεβού

Pin It

logo footer

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Τ.: 210 6919219 | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.