Πλαστική κλειτορίδας

Τι είναι η πλαστική κλειτορίδας?  Πως γίνεται η επέμβαση?

Η πλαστική κλειτορίδας είναι μια επέμβαση με την οποία αφαιρούμε το δέρμα που περισσεύει πάνω από την κλειτορίδα. Η επέμβαση είναι απλή και διαρκεί λιγότερο από 1 ώρα. Τα νεύρα της περιοχής δεν πειράζονται και έτσι προφυλάσσονται.

Στόχος είναι να βελτιώσει το αισθητικό αποτέλεσμα και την όψη της κλειτορίδας, του αιδοίου και γενικότερα των έξω γεννητικών οργάνων. Επίσης, μπορεί να βελτιωθεί και η αισθητικότητα της κλειτορίδας και έτσι να αυξηθεί η ερωτική ευχαρίστηση. Η επέμβαση γίνεται αρκετά δημοφιλής, καθώς προσφέρει αισθητική, ψυχολογική και ερωτική ικανοποίηση.

Τι είναι η κλειτορίδα?

Είναι ένα μικρό όργανο που είναι αντίστοιχο με το ανδρικό μόριο. Βρίσκεται πάνω από την ουρήθρα ανάμεσα στην είσοδο του κόλπου και την τρίχωση των γεννητικών οργάνων. Καλύπτεται από δέρμα (ώστε να προστατεύεται) που ονομάζεται πόσθη της κλειτορίδας. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, η κλειτορίδα γεμίζει με αίμα και βρίσκεται σε στύση (αλλάζει λίγο σε μέγεθος καθώς μεγαλώνει). Έτσι, παίζει κύριο ρόλο στη σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό.

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες ανωμαλίες?

Η συχνότερη ανωμαλία που συναντάμε είναι η υπερτροφία του δέρματος (πόσθη) που καλύπτει την κλειτορίδα. Αυτό το δέρμα μπορεί να είναι υπερβολικά μεγάλο και παχύ. Αυτό δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα στα γεννητικά όργανα που δυσαρεστεί τη γυναίκα. Επίσης, μπορεί να μειώσει την αισθητικότητα της κλειτορίδας και κατά συνέπεια να μειώσει και την ερωτική ευχαρίστηση.

Υπάρχουν κίνδυνοι από την επέμβαση?  Υπάρχουν επιπλοκές?

Η πλαστική του χαλινού της κλειτορίδας είναι μια σχετικά εύκολη επέμβαση που δεν έχει ιδιαίτερες επιπλοκές. Μπορεί να γίνει θεωρητικά κάποια μόλυνση ή να εμφανιστεί αιμόρροια, αλλά αυτό δεν είναι κάτι συχνό. Μπορεί να υπάρξει οίδημα (πρήξιμο) ή εκχύμωση (μελανιά) στην περιοχή για λίγες ημέρες. Αν γίνει με προσοχή και η γυναίκα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες της ομάδας των ιατρών, τότε δεν εμφανίζονται συχνά προβλήματα.

Πόσο θα διαρκέσει η ανάρρωση? Τι πρέπει να προσέχω μετά? Πότε θα γυρίσω στη δουλειά μου?

Η ανάρρωση είναι γρήγορη και εξαρτάται από τον οργανισμό κάθε γυναίκας αλλά και από το μέγεθος του προβλήματος και της επέμβασης. Συνήθως μέσα σε ένα μήνα ή και γρηγορότερα τα ράμματα φεύγουν και έχουμε πλήρη επούλωση.

Για τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση χρειάζεται λίγη προσοχή στις καθημερινές ασχολίες και συνήθειες σας, καθώς τα ράμματα είναι ευαίσθητα και εύκολα μπορεί να σπάσουν. Φυσικά δεν θα μπορείτε να έχετε σεξουαλική επαφή, ούτε να φοράτε στενά ρούχα. Μπορεί να έχετε κάποιες σταγόνες αίματος για τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση και κάποια μικρή ενόχληση που καταπολεμάται αποτελεσματικά με παυσίπονα.

Αποφύγετε να σηκώνετε βαριά αντικείμενα για λίγο καιρό και φροντίστε σωστά την υγιεινή σας. Αποφύγετε τη γυμναστική. Ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες για την καθαριότητα της περιοχής και θα σας ενημερώσει για το τι ακριβώς πρέπει να προσέχετε.

Συνήθως μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας μετά από μια εβδομάδα και η πλήρης επούλωση θα διαρκέσει περίπου 1,5 μήνα.

Θα έχω ουλή ή άλλα σημάδια?

Η επέμβαση δεν αφήνει συνήθως κάποιο μεγάλο σημάδι. Η ύπαρξη ουλής εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Χρησιμοποιούμε λεπτά ράμματα, ώστε μαζί με κατάλληλη τεχνική, το αποτέλεσμα να είναι πολύ κοντά στη φυσιολογική μορφή της περιοχής.

Μπορεί σε όλες τις γυναίκες να γίνει πλαστική κλειτορίδας?

Όλες οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν την επέμβαση μπορούν, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Pin It

logo footer

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Τ.: 210 6919219 | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.