Πλαστική εφηβαίου

Τι είναι η πλαστική του εφηβαίου?  Πως γίνεται η επέμβαση?

Η πλαστιική εφηβαίου είναι μια μικρή επέμβαση για όσες γυναίκες ενοχλούνται από την εμφάνιση του εφηβαίου τους. Στις περιπτώσεις που η περιοχή του εφηβαίου προβάλλει, τότε κάνουμε λιποαναρρόφηση για να αφαιρέσουμε το λίπος που περισσεύει. Αρκετά συχνά, συνδυάζεται και με λιποαναρρόφηση της κοιλιάς.  Η αφαίρεση του λίπους γίνεται μέσα από 1-2 μικρές τρύπες στο δέρμα, μικρότερες από 1 εκατοστό. Επίσης, στις περιπτώσεις που και το δέρμα μπορεί να περισσεύει, μπορούμε να το μειώσουμε και έτσι η περιοχή να φαίνεται πιο ¨θηλυκή¨ και πιο αισθητικά νεανική.

Η επέμβαση γίνεται με αναισθησία και μπορεί να γίνει ακόμα και στο ιατρείο, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα νοσηλεία σε νοσοκομείο. Έτσι μειώνεται αισθητά και το κόστος, καθώς δεν θα  πληρωθεί κάποιο νοσοκομείο.

Τι είναι το Εφηβαίο?

Είναι η περιοχή πάνω στην οποία αναπτύσσεται το τρίχωμα των γεννητικών οργάνων. Πολύ συχνά οι γυναίκες το ονομάζουν ως η «περιοχή του μπικίνι».

Τι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει?

Πολλές φορές οι γυναίκες είναι δυσαρεστημένες με την εμφάνιση της περιοχής του εφηβαίου. Η δυσαρέσκεια αυτή είναι περισσότερο εμφανής και συχνή σε γυναίκες που αποτριχώνουν την περιοχή για αισθητικούς λόγους (ξύρισμα ή laser), με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι πιο εμφανής και τελείως ακάλυπτη. 

Το συχνότερο πρόβλημα είναι η ποσότητα του λίπους της περιοχής, η οποία δεν μειώνεται αρκετά με δίαιτα, όσο και αν προσπαθεί η γυναίκα. Έτσι, μπορεί το λίπος στην περιοχή να προεξέχει δυσανάλογα με τους μηρούς και την κοιλιά και να μη μπορούν να φορέσουν με άνεση στενά εσώρουχα ή μπορεί να είναι εμφανές το καλοκαίρι με το μαγιό να «φουσκώνει» πολύ στην περιοχή.

Τέλος με την ηλικία και μετά από εγκυμοσύνες, μπορεί η περιοχή να χαλαρώσει και να έχει την εμφάνιση του γερασμένου δέρματος. 

 

Χρειάζεται παραμονή σε νοσοκομείο?

Όχι, δεν χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο μετά την πλαστική εφηβαίου. Η γυναίκα μπορεί να φύγει λίγη ώρα μετά την επέμβαση και να επιστρέψει σπίτι της. Πρέπει όμως για τη δική της ασφάλεια να συνοδεύεται από κάποιο άτομο εμπιστοσύνης. Κάποιες φορές, οι γυναίκες επιθυμούν να περάσουν την ημέρα τους στο νοσοκομείο και να γυρίσουν σπίτι τους την επόμενη. Αυτό όμως αυξάνει το κόστος της επέμβασης, χωρίς να είναι απαραίτητο.

Θα έχω ουλή ή άλλα σημάδια μετά την πλαστική εφηβαίου?

Όχι, η πλαστική εφηβαίου δεν αφήνει κανένα ιδιαίτερο σημάδι, εκτός από τα σημεία που θα γίνει η είσοδος των εργαλείων. Η διάμετρος των εργαλείων που τοποθετούνται είναι μικρότερη από τη διάμετρο ενός μολυβιού. Έτσι, δεν υπάρχει κάποιο εύκολα ορατό σημάδι. Το σημάδι είναι τόσο μικρό, ώστε  «με το μάτι», ακόμα και γιατροί δυσκολεύονται συνήθως να το δουν.

Πόσο θα διαρκέσει η ανάρρωση? Τι πρέπει να προσέχω μετά? Πότε θα γυρίσω στη δουλειά μου?

Η ανάρρωση είναι γρήγορη και εξαρτάται από τον οργανισμό κάθε γυναίκας. Συνήθως σε λίγες ημέρες έως εβδομάδες, τα ράμματα φεύγουν και έχουμε πλήρη επούλωση.

Για τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση χρειάζεται λίγη προσοχή στις καθημερινές ασχολίες και συνήθειες σας. Θα χρειαστεί να φορέσετε για αρκετές ημέρες ένα ελαστικό επίδεσμο ή «κορσέ». Μπορεί να έχετε λίγο «πρήξιμο» (οίδημα)  και κάποιες «μελανιές» (εκχυμώσεις) για τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση και κάποια μικρή ενόχληση, που αν υπάρξει μπορεί να καταπολεμηθεί πολύ αποτελεσματικά με παυσίπονα.

Φυσικά δεν θα μπορείτε να έχετε σεξουαλική επαφή για τις πρώτες ημέρες και θα πρέπει να αποφύγετε να σηκώνετε βαριά αντικείμενα για λίγο καιρό. Αποφύγετε τη γυμναστική. Ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες για την καθαριότητα της περιοχής και θα σας ενημερώσει για το τι ακριβώς πρέπει να προσέχετε. Συνήθως μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας μέσα σε πολύ λίγες ημέρες (σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και την επόμενη ημέρα), αν και συστήνουμε να μεσολαβήσουν λίγες ημέρες ξεκούρασης στο σπίτι.

Υπάρχουν κίνδυνοι από την επέμβαση?  Υπάρχουν επιπλοκές?

Η πλαστική εφηβαίου θεωρείται μια από τις ασφαλέστερες επεμβάσεις, χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους και επιπλοκές. Επειδή όμως δεν παύει να είναι μια χειρουργική πράξη, υπάρχει θεωρητικά η σπάνια περίπτωση μόλυνσης του τραύματος ή αυξημένης ποσότητας αίματος. Η πιθανότητα αυτή είναι περισσότερο θεωρητική και δεν παρατηρείται σχεδόν ποτέ στην πράξη. Μπορεί να υπάρξει οίδημα (πρήξιμο) ή εκχύμωση (μελανιά) στην περιοχή για λίγες ημέρες.

Μπορεί σε όλες τις γυναίκες να γίνει πλαστική εφηβαίου?

Όλες οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν την επέμβαση μπορούν, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Pin It