Πλαστική μικρών χειλέων αιδοίου

Τι είναι η πλαστική μικρών χειλέων του αιδοίου?

Η πλαστική μικρών χειλέων αιδοίου είναι η πιο συχνή αισθητική επέμβαση των γεννητικών οργάνων. Είναι μια επέμβαση κατά την οποία διορθώνουμε την μεγάλη αύξηση του μεγέθους των χειλέων και τα επαναφέρουμε στο φυσιολογικό. Με την πλαστική αιδοίου αφαιρούμε το περιττό τμήμα των χειλέων και έτσι τους δίνουμε ένα πιο κομψό και φυσιολογικό σχήμα. Έτσι, απαλλάσσουμε τη γυναίκα από όλα τα προβλήματα (πρακτικά, αισθητικά, σεξουαλικά, κλπ κλπ), που μπορεί να της δημιουργούν τα υπερτροφικά, μεγάλα, ασύμμετρα, άσχημα χείλη (ή όπως αλλιώς τα χαρακτηρίζουν οι ίδιες οι γυναίκες) και τους δίνουμε μια φυσιολογική εμφάνιση. Η βελτίωση της εμφάνισης των έξω γεννητικών οργάνων είναι θεαματική.

Τι είναι τα μικρά χείλη του αιδοίου?

Τα χείλη του αιδοίου είναι 2 πτυχές του δέρματος στα έξω γεννητικά όργανα της γυναίκας. Βρίσκονται δεξιά και αριστερά της εισόδου του κόλπου και από τη μέσα πλευρά των μεγάλων χειλέων. Ξεκινούν από το ύψος της κλειτορίδας και φτάνουν σε μήκος μέχρι το κάτω μέρος της εισόδου του κόλπου, προς τον πρωκτό. Βρίσκονται ανάμεσα στον κόλπο και τα δυο μεγάλα χείλη του αιδοίου. Εξωτερικά βρίσκονται τα δυο μεγάλα χείλη και προς τα μέσα (προς τον κόλπο) τα δυο μικρά χείλη. Καλύπτουν και προστατεύουν την είσοδο του κόλπου, ώστε να μην επιτρέπουν εύκολα στα μικρόβια να εισχωρήσουν στον κόλπο. 

Τι είναι η υπερτροφία των μικρών χειλέων του αιδοίου? Τι προβλήματα μπορεί να προκαλεί?

Το μέγεθος των μικρών χειλέων δεν πρέπει φυσιολογικά να ξεπερνά το μέγεθος των μεγάλων χειλέων, τα οποία πρέπει να «σκεπάζουν» τα μικρά χείλη. Αν τα μικρά χείλη προβάλλουν περισσότερο από τα μεγάλα, τότε αυτά θεωρούνται υπερτροφικά.

Πολλές φορές, για ορμονικούς λόγους, τα μικρά χείλη του αιδοίου γίνονται πολύ μεγάλα. Έτσι, προκαλούν πολλά προβλήματα στις γυναίκες. Μερικά από αυτά τα προβλήματα είναι:

- Αισθητικό πρόβλημα, καθώς δημιουργούν άσχημη εικόνα, ιδίως όταν μόνο το ένα χείλος είναι υπερτροφικό και το άλλο είναι φυσιολογικό, δημιουργώντας μεγάλη ασυμμετρία.

- Σεξουαλικό πρόβλημα, καθώς μπορεί να «γυρίσουν προς τα μέσα» κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής και να δημιουργήσουν πόνο.

- Πρόβλημα στο ντύσιμο, καθώς η γυναίκα δεν μπορεί να φορέσει στενά ρούχα, επειδή δημιουργείται ερεθισμός - πόνος ή δεν μπορεί να φορέσει μαγιό, καθώς «φουσκώνει» πολύ η περιοχή.

- Προβλήματα στην Υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, καθώς δυσκολεύει στην καλή καθαριότητα και παραμένουν μικρόβια.

- Ψυχολογικά προβλήματα, καθώς η εικόνα των γεννητικών οργάνων δεν είναι εκείνη που έχει ως φυσιολογική και μπορεί να νοιώθει αμήχανα μπροστά σε ένα ερωτικό σύντροφο.

- Πρακτικά προβλήματα, όπως δυσκολία, ερεθισμό και ενόχληση στη χρήση του ποδηλάτου, στην ιππασία κλπ.


 

Πως γίνεται η πλαστική μικρών χειλέων του αιδοίου?

Πριν ξεκινήσει η πλαστική μικρών χειλέων αιδοίου, η ομάδα των ιατρών θα καταλήξει στον τρόπο που πρέπει να κάνει την επέμβαση για να δώσει στα χείλη του αιδοίου το σχήμα που έχετε συμφωνήσει. Αμέσως μετά, θα προετοιμαστεί κατάλληλα η περιοχή της επέμβασης με προσεκτικό καθαρισμό και θα γίνει αναισθησία σε  όλη την περιοχή. Έτσι, δεν θα αισθάνεστε καθόλου πόνο. Κάποιες γυναίκες επιλεγούν την γενική αναισθησία, ώστε να μην βιώσουν την εμπειρία καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο στρες μιας επέμβασης.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, θα αφαιρεθεί το κομμάτι των μικρών χειλέων που είναι περιττό. Θα τοποθετηθούν, σε όλη την επιφάνεια του χείλους, μικρά και λεπτά ράμματα, ώστε να μην μείνει εμφανής ουλή. Με προσεκτικές ραφές δεν μένει κάποιο ιδιαίτερο σημάδι. Οι ραφές τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Μετά το τέλος της επέμβασης, παραμένετε λίγη ώρα στον ίδιο χώρο, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι καλά (και έτσι να είστε ακόμα περισσότερο ασφαλής), και μετά μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι.

Για ποιο λόγο γίνεται η πλαστική χειλέων αιδοίου?

Η αποκατάσταση του φυσιολογικού μεγέθους και σχήματος των χειλέων του αιδοίου δίνει στη γυναίκα λύσεις σε πολλά προβλήματα.

Την βοηθά να απολαύσει χωρίς ενόχληση την επαφή, μπορεί να φροντίσει καλύτερα την υγιεινή της, επιτρέπει να φορά άνετα μαγιό ή στενά ρούχα και εσώρουχα, μπορεί να κάνει άνετα ποδήλατο και ιππασία, αισθάνεται αυτοπεποίθηση μπροστά στο σύντροφο της, αισθάνεται όμορφα με την εμφάνιση των γεννητικών της οργάνων.

Οι γυναίκες νοιώθουν πλέον άνετα με την εικόνα των γεννητικών τους οργάνων που έχει άμεση σχέση με την σεξουαλικότητα τους. Η γυναίκα αποκτά το σχήμα των χειλέων του αιδοίου που θέλει και ονειρεύεται.


Που θα γίνει η επέμβαση? Τι αναισθησία χρειάζεται?

Η επέμβαση μπορεί να γίνει στο ιατρείο, καθώς δεν απαιτείται νοσοκομείο και γενική αναισθησία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την σημαντικότατη μείωση του κόστους, γλυτώνοντας τα έξοδα του νοσοκομείου.

Θα έχω ουλή ή άλλα σημάδια μετά την επέμβαση?

Όχι, η επέμβαση δεν αφήνει κανένα σημάδι που να είναι εύκολα ορατό.  Τα ράμματα, είναι μικρά και η τεχνική είναι τέτοια ώστε το σημάδι να είναι ελάχιστο. Στην πραγματικότητα είναι τόσο μικρό, ώστε «με το μάτι», ακόμα και γυναικολόγοι δυσκολεύονται να το δουν. Μετά την επούλωση, η  χειρουργική τομή θα είναι εντελώς ανεπαίσθητη.

Πόσο θα διαρκέσει η ανάρρωση? Τι πρέπει να προσέχω μετά? Πότε θα γυρίσω στη δουλειά μου?

Η ανάρρωση είναι γρήγορη και εξαρτάται από το μέγεθος της επέμβασης και τον οργανισμό κάθε γυναίκας. Συνήθως μέσα σε δυο εβδομάδες, τα ράμματα φεύγουν και έχουμε πλήρη επούλωση της περιοχής σε ένα περίπου μήνα.

Για τις πρώτες ημέρες μετά την πλαστική μικρών χειλέων αιδοίου, χρειάζεται λίγη προσοχή στις καθημερινές ασχολίες και συνήθειες σας, καθώς τα ράμματα είναι ευαίσθητα και εύκολα μπορεί να σπάσουν. Μπορεί να έχετε κάποιες σταγόνες αίματος για τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση και κάποια μικρή ενόχληση που καταπολεμάται αποτελεσματικά με παυσίπονα.

Φυσικά δεν θα μπορείτε να έχετε σεξουαλική επαφή για λίγες εβδομάδες, ούτε να χρησιμοποιήσετε ταμπόν στην αμέσως επόμενη περίοδο σας. Αποφύγετε να σηκώνετε βαριά αντικείμενα για λίγο καιρό και φροντίστε σωστά την υγιεινή σας. Αποφύγετε τη γυμναστική. Ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες για την καθαριότητα της περιοχής και θα σας ενημερώσει για το τι ακριβώς πρέπει να προσέχετε. Αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες των ιατρών, τότε το αποτέλεσμα είναι καλύτερο και μειώνονται οι πιθανότητες επιπλοκών και πόνου.

Συνήθως μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας μέσα σε πολύ λίγες ημέρες, αν και συστήνουμε να μεσολαβήσουν λίγες ημέρες ξεκούρασης στο σπίτι.

Υπάρχουν κίνδυνοι από την επέμβαση?  Υπάρχουν επιπλοκές?

Η πλαστική των χειλέων του αιδοίου είναι μια ελάχιστα παρεμβατική πλαστική επέμβαση και θεωρείται μια από τις ασφαλέστερες επεμβάσεις, χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους και επιπλοκές. Επειδή όμως δεν παύει να είναι μια χειρουργική πράξη, υπάρχει θεωρητικά η σπάνια περίπτωση μόλυνσης του τραύματος ή αυξημένης ποσότητας αίματος. Με τις κατάλληλες συμβουλές και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του γιατρού οι περιπτώσεις αυτές εμφανίζονται πολύ σπάνια. Μπορεί να υπάρξει οίδημα (πρήξιμο) ή εκχύμωση (μελανιά) στην περιοχή για λίγες ημέρες εως και 1-2 εβδομάδες.

Μετά από την πλήρη ανάρρωση, είναι αναμενόμενο ότι τα χείλη του αιδοίου δεν θα είναι απολύτως συμμετρικά. Αυτό δεν είναι επιπλοκή ή κακή τεχνική ή κακό αποτέλεσμα, γιατί φυσιολογικά τα μικρά χείλη δεν είναι απολύτως όμοια μεταξύ τους. Πρόκειται όμως για μια φυσιολογική ασυμμετρία που περνάει απαρατήρητη. Σε κάθε περίπτωση, σχεδόν όλες οι γυναίκες που υποβάλλονται σε αυτή την επέμβαση είναι ενθουσιασμένες από το αποτέλεσμα και απόλυτα ευχαριστημένες από την απόφαση τους να διορθώσουν το πρόβλημα τους.

Θα επηρεάσει η επέμβαση την σεξουαλική μου ικανοποίηση?

Η πλαστική των χειλέων του αιδοίου μπορεί να βελτιώσει την ερωτική ικανοποίηση της γυναίκας καθώς δεν θα δημιουργείται πόνος ή ενόχληση κατά την ερωτική επαφή. Επίσης, η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογική ηρεμία της γυναίκας, απέναντι στο σύντροφο της, την ανακουφίζει και της επιτρέπει να χαρεί ανέμελη την ερωτική πράξη.

Μπορεί σε όλες τις γυναίκες να γίνει η πλαστική των χειλέων?

Όλες οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν την επέμβαση μπορούν να επισκεφτούν τον ιατρό που θα επιλέξουν, για να δουν μαζί αν υπάρχει ανάγκη και περιθώριο βελτίωσης. Όλες σχεδόν οι γυναίκες μπορούν να αποκτήσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς ο ιατρός με την εμπειρία του μπορεί να  βοηθήσει.

Pin It