Πλαστική μεγάλων χειλέων αιδοίου

Τι είναι η πλαστική μεγάλων χειλέων αιδοίου? Πως γίνεται η επέμβαση?

Η πλαστική μεγάλων χειλέων αιδοίου είναι μια επέμβαση που έχει στόχο να βελτιώσει την εμφάνιση των γεννητικών οργάνων. Μπορούμε να αφαιρέσουμε το δέρμα που περισσεύει, να μειώσουμε τον όγκο τους, να μειώσουμε τις ρυτίδες τους δίνοντας μια όψη πιο νεανική. Επίσης, ανάλογα με την αισθητική της γυναίκας μπορούμε να αυξήσουμε τον όγκο τους, αν η γυναίκα επιθυμεί μια πιο «γεμάτη» εμφάνιση.

Η πλαστική μεγάλων χειλέων αιδοίου μπορεί να βοηθήσει και στην σύσφιξη της εισόδου του κόλπου και συχνά συνδυάζεται με επέμβαση σύσφιξης (και εσωτερικά) ολόκληρου του κόλπου. Η επέμβαση διαρκεί περίπου μία ώρα και μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα στο Κέντρο μας, χωρίς να απευθυνθούμε σε κάποιο νοσοκομείο ή μαιευτήριο, ώστε να μειωθεί πάρα πολύ το κόστος της επέμβασης.

Τι είναι τα μεγάλα χείλη του αιδοίου?

Τα μεγάλα χείλη του αιδοίου είναι οι δυο δερματικές πτυχές που περιβάλουν και καλύπτουν τα μικρά χείλη και την είσοδο του κόλπου. Ξεκινούν από το ύψους της κλειτορίδας και φτάνουν κατά μήκος μέχρι σχεδόν το ύψος του πρωκτού.  Είναι χρήσιμα για να προστατεύουν τον κόλπο από τραυματισμούς, αλλά και από την είσοδο μικροβίων.

Τι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει?

Πολλές φορές, με την πάροδο της ηλικίας ή μετά από απώλεια βάρους τα μεγάλα χείλη του αιδοίου χαλαρώνουν και εμφανίζουν ρυτίδες ή «κρεμάνε». Αυτό δημιουργεί σοβαρό αισθητικό πρόβλημα στις γυναίκες που αναζητούν μια πιο νεανική, όψη των γεννητικών τους οργάνων και αισθητικά μια πιο κομψή εμφάνιση. Στις γυναίκες που έχουν αυτό το πρόβλημα μειώνεται η αυτοπεποίθηση τους, καθώς τα γεννητικά τους όργανα φαίνονται πιο «γερασμένα».
Σε κάποιες άλλες γυναίκες το πρόβλημα είναι αντίθετο. Τα μεγάλα χείλη του αιδοίου «φουσκώνουν» αρκετά και αυτό δημιουργεί πρακτικό πρόβλημα στο ντύσιμο, κυρίως με στενά ρούχα ή με μαγιό. Άλλο πρακτικό πρόβλημα είναι η τοπική υγιεινή, καθώς η αύξηση του λίπους στην περιοχή προκαλεί αυξημένη εφίδρωση και αύξηση των μικροβίων, που μπορεί να καταλήξουν σε κολπίτιδα. Επίσης, μπορεί να προβληματίζει τη γυναίκα αισθητικά, καθώς δίνει μια εικόνα «πρηξίματος». Η εικόνα αυτή μπορεί να είναι εκ γενετής ή από την εφηβεία, λόγω της αυξημένης ποσότητας τοπικού λίπους που εγκαταστάθηκε στην περιοχή. Τέλος, μπορεί να οφείλεται και στην αύξηση των ορμονών κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης.

 

Γιατί κάνουμε την πλαστική χειλέων του αιδοίου?

Σε πολλές περιπτώσεις, η εμφάνιση των γεννητικών οργάνων είναι τέτοια που δίνει την εντύπωση του γερασμένου δέρματος. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μεγάλη απώλεια βάρους, στην αύξηση της ηλικίας ή σε τοκετούς. Οι γυναίκες αυτές χάνουν την αυτοπεποίθηση τους και πιστεύουν ότι μειώνεται η θηλυκότητα τους. Σε πολλές περιπτώσεις, νοιώθουν ανασφάλεια απέναντι στον ερωτικό τους σύντροφο, πιστεύοντας ότι η εικόνα των γεννητικών τους οργάνων δεν είναι τόσο ερωτική ή ελκυστική. Έτσι, η πλαστική μεγάλων χειλέων αιδοίου τονώνει το ηθικό της γυναίκας και αυξάνει την αυτοπεποίθηση της απέναντι στο σύντροφο της.

Θα έχω ουλή ή άλλα σημάδια μετά την επέμβαση?

Όχι, η πλαστική μεγάλων χειλέων αιδοίου δεν αφήνει εμφανές σημάδι, καθώς η τομή γίνεται σε σημείο που δεν είναι άμεσα ορατό. Το σημάδι είναι τόσο μικρό, που ακόμα και γιατροί μπορεί να μην καταλάβουν ότι έχετε κάνει κάποια επέμβαση.

Πόσο θα διαρκέσει η ανάρρωση? Τι πρέπει να προσέχω μετά? Πότε θα γυρίσω στη δουλειά μου?

Η ανάρρωση είναι γρήγορη και εξαρτάται από τον οργανισμό κάθε γυναίκας. Συνήθως μέσα σε 2-3 εβδομάδες τα ράμματα φεύγουν και έχουμε πλήρη επούλωση.
Για τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση χρειάζεται λίγη προσοχή στις καθημερινές ασχολίες και συνήθειες σας, καθώς τα ράμματα είναι ευαίσθητα και εύκολα μπορεί να σπάσουν. Μπορεί να έχετε κάποιες σταγόνες αίματος για τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση και κάποια μικρή ενόχληση που καταπολεμάται αποτελεσματικά με παυσίπονα.
Φυσικά δεν θα μπορείτε να έχετε σεξουαλική επαφή. Αποφύγετε να σηκώνετε βαριά αντικείμενα για λίγο καιρό και φροντίστε σωστά την υγιεινή σας. Αποφύγετε τη γυμναστική. Ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες για την καθαριότητα της περιοχής και θα σας ενημερώσει για το τι ακριβώς πρέπει να προσέχετε.
Συνήθως μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας μέσα σε λίγες ημέρες.

Υπάρχουν κίνδυνοι από την επέμβαση?  Υπάρχουν επιπλοκές?

Η πλαστική των μεγάλων χειλέων θεωρείται μια από τις ασφαλέστερες επεμβάσεις, χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους και επιπλοκές. Επειδή όμως δεν παύει να είναι μια χειρουργική πράξη, υπάρχει θεωρητικά η σπάνια περίπτωση μόλυνσης του τραύματος ή αυξημένης ποσότητας αίματος. Η πιθανότητα αυτή είναι περισσότερο θεωρητική και δεν παρατηρείται σχεδόν ποτέ στην πράξη. Θα υπάρχει οίδημα (πρήξιμο) ή εκχύμωση (μελανιά) στην περιοχή για λίγες ημέρες.

Pin It