Οργασμός: λίγα πράγματα που ίσως δεν ξέρετε…

Ο οργασμός είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της κάθε ερωτικής επαφής. Είναι η κορύφωση της ερωτικής, σεξουαλικής πράξης. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τον οργασμό:

orgasmos kai gynaika

Ο οργασμός μπορεί να μειώσει τον πόνο

Έχει παρατηρηθεί ότι ο οργασμός μπορεί να μειώσει τον πονοκέφαλο ή και την ημικρανία. Επίσης, υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να μειώσουν τον πόνο της αρθρίτιδας, το μετεγχειρητικό πόνο,  και άλλους. Οφείλεται στην απελευθέρωση ορμονών μετά τον οργασμό, που χαλαρώνουν το σώμα μας και έτσι μπορούν να προσφέρουν και μείωση του πόνου. Φυσικά η μείωση του πόνου είναι συνήθως προσωρινή. Η επανάληψη ενός επόμενου οργασμού έχει το ίδιο ανακουφιστικό αποτέλεσμα.

Δεν φτάνουν εύκολα όλες οι γυναίκες σε οργασμό

Σύμφωνα με κάποιες επιστημονικές μελέτες, έως και το 40% των γυναικών αναφέρει δυσκολίες ή και αδυναμία να φτάσει σε οργασμό. Υπάρχουν κάποιες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν χωρίς η βελτίωση να είναι απόλυτη ή θεαματική. Μπορεί όμως να οφείλεται σε παθήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν και έτσι το πρόβλημα να λυθεί.

Αναζήτηση του σημείου «G».

Είναι ένα σημείο μέσα στον κόλπο που είναι πιο πλούσιο σε νεύρα και έτσι ο ερεθισμός του είναι πιο εύκολος ή πιο έντονος.

Ο οργασμός βελτιώνεται όσο μεγαλώνουμε.

Επιστημονική μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες, που ήταν μεγαλύτερες σε ηλικία, ήταν πιο πιθανό να έχουν οργασμό σε σχέση με τις νεότερες. Αν και δεν ήταν ξεκάθαρο γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό, οι γυναίκες που είναι μεγαλύτερες σε ηλικία είναι πιο έμπειρες, ξέρουν καλύτερα τι είναι αυτό που τις ερεθίζει περισσότερο και το ζητούν με αυτοπεποίθηση από το σύντροφο τους. Επίσης, σε περίπτωση μακροχρόνιας σχέσης, το ζευγάρι έχει συντονιστεί καλύτερα και ξέρει ποια είναι τα σωστά βήματα που θα φτάσουν σε έναν επιτυχημένο οργασμό. Ειδικά οι γυναίκα στην εμμηνόπαυση δεν έχει το άγχος μιας πιθανής ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης κι αυτό λειτουργεί θετικά, απελευθερώνοντάς την ψυχικά.

Πλαστική γεννητικών οργάνων για καλύτερο οργασμό

Η άποψη που έχουν οι γυναίκες για την εμφάνιση τους και ιδιαίτερα για την εμφάνιση των γεννητικών οργάνων τους είναι σημαντική. Η γυναίκα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να μπορεί να απολαμβάνει τον ερώτα με άνεση και όχι με άγχος απέναντι στο σύντροφο της. Αυτό θα την απελευθερώσει ψυχικά και θα μπορεί να φτάσει πιο εύκολα σε οργασμό. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές γυναίκες καταφεύγουν σε πλαστική των γεννητικών οργάνων όπως πλαστική μικρών χειλέων κλπ.

Ο οργασμός κατά την ερωτική επαφή είναι ξεχωριστός για κάθε γυναίκα. Ο τρόπος με τον οποίο η κάθε γυναίκα ερεθίζεται και μπορεί να φτάσει σε οργασμό είναι διαφορετικός. Η γυναίκα πρέπει να προσπαθεί να φτάσει στην ικανοποίηση του οργασμού χωρίς άγχος, χωρίς τύψεις, χωρίς αναστολές. Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι ο οργασμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα…

Pin It

logo footer

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Τ.: 210 6919219 | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.