Ο γυναικολόγος βελτιώνει αισθητικά και ψυχολογικά τη σύγχρονη γυναίκα

 

Η Αισθητική Γυναικολογία είναι μια εξειδίκευση που δίνει λύσεις σε όσες γυναίκες επιθυμούν την αισθητική αλλά και πολλές φορές τη λειτουργική βελτίωση των γεννητικών τους οργάνων. Αυτός ο τομέας της Γυναικολογίας έχει σαν στόχο να βελτιώσει όχι μόνο την εξωτερική εμφάνιση της σύγχρονης γυναίκας, αλλά ταυτόχρονα και την ψυχολογία της.

 αιδοιοπλαστικη ψυχολογια γυναικας

Πότε ενδείκνυται η πλαστική αιδοίου;

Με πλαστική επέμβαση των γυναικείων γεννητικών οργάνων, ο ειδικός γυναικολόγος μπορεί να διορθώσει διάφορα προβλήματα και μάλιστα χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης. Τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζονται με διαδικασίες Αισθητικής Γυναικολογίας είναι:

  • Όταν έχουμε υπερτροφικά χείλη αιδοίου, δηλαδή όταν έχουν μεγάλο μέγεθος. Αυτό μπορεί να δημιουργεί αισθητικό αλλά και λειτουργικό πρόβλημα προκαλώντας ενοχλήσεις στην καθημερινότητα της γυναίκας. Σε τέτοιες περιπτώσεις η γυναίκα δυσκολεύεται να βάλει στενά ρούχα που επιθυμεί (πχ μαγιό, κολάν, κλπ), αισθάνεται ενόχληση έως και πόνο σε συγκεκριμένες θέσεις και κινήσεις της κλπ. Επίσης, η υπερτροφία του αιδοίου με μεγάλα χείλη μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στις συνθήκες υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συχνά κολπίτιδες. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το ψυχολογικό σκέλος του προβλήματος, καθώς μπορεί αισθάνεται άβολα και αμήχανα απέναντι στον ερωτικό της σύντροφο. Πολλές γυναίκες ανησυχούν ότι το σχήμα των γεννητικών οργάνων τους είναι τέτοιο που μπορεί να αποτελεί αντιαισθητικό θέαμα για το σύντροφο τους και να μειώνει την ερωτική τους διάθεση. Με την πλαστική αποκατάσταση των χειλέων του αιδοίου, η γυναίκα αποκτά άνεση και αυτοπεποίθηση σε ότι αφορά την ερωτική πλευρά της.

  • Η χαλάρωση των γεννητικών οργάνων στη γυναίκα κυρίως μετά από εγκυμοσύνη, μεγάλη απώλεια βάρους ή σταδιακά με το πέρασμα των χρόνων. Δημιουργεί κυρίως πρόβλημα στην ερωτική ζωή της γυναίκας, που μπορεί να μην ικανοποιείται σεξουαλικά όπως παλαιότερα ή αισθάνεται ότι δεν ικανοποιεί τον ερωτικό σύντροφο της. Η χαλάρωση του κόλπου μειώνει την αισθητικότητα κατά τη διάρκεια της επαφής και συνεπώς και την ερωτική απόλαυση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η γυναίκα γεμίζει ανασφάλεια και ενοχές στον ερωτικό τομέα, καθώς φοβάται ότι δεν ικανοποιεί αρκετά το σύντροφο της, αλλά και η ίδια δεν λαμβάνει την απαιτούμενη ικανοποίηση. Με μια απλή σχετικά διαδικασία, μπορούμε να ξαναδώσουμε στα γεννητικά όργανα την εικόνα της νεότητας που επιθυμεί η γυναίκα. Έτσι, της ξαναδίνουμε την αυτοπεποίθηση και την ερωτική ικανοποίηση που επιθυμεί.

  • Η ρήξη του παρθενικού υμένα  μπορεί να γίνει από καταστάσεις όπως σεξουαλική δραστηριότητα, ατυχήματα, έντονη άθληση (ιππασία, ποδηλασία, ενόργανη γυμναστική, μπαλέτο, κ.α.), απρόσεκτη τοποθέτηση ταμπόν, ανεπιθύμητη σεξουαλική επαφή (βιασμός), κ.α. Πολλές φορές η γυναίκα μπορεί να θέλει να έχει έναν άθικτο παρθενικό υμένα για λόγους θρησκείας, κοινωνικούς, παραδόσεων, εθίμων κλπ, που απαιτούν την ακεραιότητα του παρθενικού υμένα πριν από το γάμο ως ένδειξη αγνότητας. Η διαδικασία της αποκατάστασης του παρθενικού υμένα είναι σχετικά απλή και συνήθως δεν απαιτεί ούτε νοσηλεία. Με τις κατάλληλες τεχνικές, η γυναίκα μπορεί να αποκτήσει και πάλι έναν ακέραιο υμένα και να απαλλαγεί από το παρελθόν της.

Τι επιτυγχάνεται με την πλαστική αιδοίου;

Η πλαστική αιδοίου έρχεται να λύσει αυτά τα προβλήματα της σύγχρονης γυναίκας. Ο ειδικός γυναικολόγος, αφού εξετάσει τα γεννητικά όργανα της γυναίκας, θα συζητήσει αναλυτικά μαζί της για την απαιτούμενη αντιμετώπιση, λύνοντας όλες τις τυχόν απορίες της.

Ανάλογα με την περίπτωση και το πρόβλημα ο γυναικολόγος θα δώσει την κατάλληλη λύση. Η επέμβαση γίνεται σε κατάλληλο χώρο και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και με απλή, τοπική αναισθησία. Η διάρκεια της διαδικασίας ποικίλει ανάλογα το πρόβλημα και τη μέθοδο αντιμετώπισης και συνήθως διαρκεί από μισή έως περίπου 2 ώρες. Η αποθεραπεία είναι σχετικά σύντομη, και διαρκεί συνήθως λίγες μέρες, χωρίς να αποκόπτει τη γυναίκα από τις απλές καθημερινές ασχολίες και υποχρεώσεις της.

Ποιο είναι το κόστος της πλαστικής αιδοίου;

Το κόστος της πλαστικής αιδοίου είναι πιο προσιτό από αυτό που συνήθως πιστεύουν οι γυναίκες και πολύ πιο οικονομικό συγκριτικά με άλλες αισθητικές επεμβάσεις. Το τελικό κόστος θα εξαρτηθεί από αρκετούς παράγοντες όπως το είδος της επέμβασης, τα υλικά, την αναισθησία κτλ.

Συμπερασματικά, η Αισθητική Γυναικολογία δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε πολλές γυναίκες να διορθώσουν οριστικά το πρόβλημα τους. Έτσι μπορούν να απαλλαγούν από δυσκολίες και ενοχλήσεις, αλλά και να ξαναβρούν την αυτοπεποίθηση τους απέναντι στον ερωτικό σύντροφο τους, ανανεώνοντας τον ερωτισμό τους.

Pin It

logo footer

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Τ.: 210 6919219 | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.