Μεγάλη αύξηση της πλαστικής μικρών χειλέων αιδοίου

 

Πενταπλάσια αύξηση της πλαστικής μικρών χειλέων του αιδοίου έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτές τις επεμβάσεις έγινε για αισθητικούς λόγους, καθώς οι νέες γυναίκες αναφέρουν ότι δεν τους αρέσει η όψη των γεννητικών τους οργάνων και ζητούν να τη βελτιώσουν. «Οι νέες γυναίκες σήμερα έχουν την ευκαιρία να δουν πολλές διαφορετικές εικόνες και να μαζέψουν εύκολα πληροφορίες για τα θέματα αυτά, κυρίως μέσα από το Ίντερνετ», αναφέρουν ειδικοί.


Με βάση το δικαίωμα κάθε γυναίκας να έχει την όψη που επιθυμεί, ακόμα και στα γεννητικά της όργανα, δίνεται σήμερα η δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να προχωρήσουν στην απόφαση τους για μια τέτοια αισθητική πλαστική παρέμβαση. Απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να υπάρχει η σταθερή απόφαση μετά από λεπτομερή συζήτηση και σωστή ενημέρωση για το ποιος είναι ο τρόπος και ποια είναι η ρεαλιστική λύση χωρίς υπερβολές. Επίσης, η ανάπτυξη του σώματος και η τελική του μορφή, καθώς και η συναισθηματική και ψυχολογική σταθεροποίηση, ολοκληρώνονται μετά την ενηλικίωση και για το λόγο αυτό συστήνουμε οι επεμβάσεις αυτές να γίνονται μετά την εφηβεία.

Σε κάποιες περιπτώσεις όμως μπορούμε να προχωρήσουμε σε πλαστική των γεννητικών οργάνων ακόμα και στην Εφηβεία, όταν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, όπως έντονη δυσμορφία, ψυχολογική ανησυχία, τραυματισμοί, κλπ.
Συμπερασματικά, σήμερα ο ειδικός γυναικολόγος, με προσοχή, γνώση και ασφάλεια μπορεί να βοηθήσει τη γυναίκα όταν χρειάζεται, να αποκτήσει την εικόνα των γεννητικών οργάνων που επιθυμεί, χωρίς υπερβολές και με επιστημονική υπευθυνότητα.

Pin It

logo footer

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Τ.: 210 6919219 | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.