Μετά την παρθενορραφή, όπως μετά την πρώτη φορά

 

Η πλαστική αποκατάσταση του παρθενικού υμένα (παρθενορραφή) είναι μια αμφιλεγόμενη διαδικασία που εξαρτάται από τις προσωπικές αντιλήψεις της γυναίκας αλλά και τις οικογενειακές – κοινωνικές συνθήκες μέσα στις οποίες ζει. Σε κάποιες κοινωνίες η ακεραιότητα του παρθενικού υμένα συμβολίζει την αγνότητα. Η παρθενορραφή είναι μια μικρή διαδικασία την οποία ζητούν γυναίκες από τις οποίες οι κοινωνικές και θρησκευτικές παραδόσεις απαιτούν να παραμείνει παρθένα μέχρι το γάμο της.



Σε αυτές τις περιπτώσεις η παρθενορραφή μπορεί να αποκαταστήσει την εικόνα της γυναίκας στον κοινωνικό της κύκλο και να τη βοηθήσει να αποφύγει δυσκολίες και δυσάρεστες καταστάσεις, όπως διαζύγιο, απομάκρυνση από την οικογένειά της και εξοστρακισμό, εξευτελισμό της προσωπικότητάς της ή ακόμα και σοβαρή σωματική βία ή και εγκλήματα τιμής.

Σε μελέτη που έγινε ερωτήθηκαν γυναίκες, που έχουν κάνει παρθενορραφή, σχετικά με την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας. Η πλειονότητα των γυναικών αυτών δηλώνει ότι είχε μικρή απώλεια αίματος μετά από την παρθενορραφή, όπως είναι αναμενόμενο μετά από κάθε πρώτη επαφή. Έτσι, η πρώτη επαφή μετά από αυτή τη διαδικασία δεν διαφέρει από την πρώτη φορά οποιασδήποτε γυναίκας και μπορεί να βγάλει από τη δύσκολη θέση όσες καταφεύγουν σε παρθενορραφή.

Pin It

logo footer

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Τ.: 210 6919219 | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.